Sivut

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kolmiviikkoiset nassut!

Ä-pennut kasvavat...tytsyt painavat 902g, 1066g ja 1117g. Jaloilleen pyrkivät jo kovasti ja ääntelevät, liikkuvat horjuen ja nukkuvat ja syövät, siinähän sitä tekemistä pennuille riittää. Naamakuvat tytteleistä ja pari kuvaa koko koplasta...

Ä1-narttu

Ä2-narttu

Ä3-narttu

Qira & Ä-pentue

Ä-pentue
Qirahan on syönyt todella heikosti ihan tiineyden alusta lähtien. Meille tultuaan on sama peli jatkunut...eilen iltapäivällä piipahdin päivystävällä eläinlääkärillä saaden koiralle niin kalkkipistoksen kuin nesteytyksenkin nahan alle. Kalkkikrampin lieviä oireita on oikeastaan näkynyt aina välillä tässä viikkojen varrella. Kuonon kutinaa, levottomuutta ja pesän mylläämistä, tärinää jne. Oireet ja tilanne on kuitenkin saatu hallintaan tavalla tai toisella, lisäämällä kalkkia, juottamalla piimää ja syöttämällä raejuustoa...

Viikko sitten tilanne näytti kehittyvän parempaan suuntaan ja koira alkoikin syömään reippaammin. Kunnes lauantaina näin sen piiloutuvan sängyn alle ja tärisevän ja oksentaneenkin...Nyt täällä syötetään pennuille kiinteää ravintoa mahdollisimman usein ja Qira saa kalkkipillereitä ja jos ei nyt ala syömään ja juomaan kunnolla itse, täytyy sitäkin avittaa...käsipelillä. Eiköhän tämä tästä tasaannu ja iloksi muutu!

Akuutti kalkkikramppi on pienten rotujen vitsaus enemmän, meillä on ollut tätä ennen kaksi tapausta, toinen suuri 8 pennun pentue ja toinen, jossa huonosyöntinen pienikokoinen narttu, jolla 4 pentua.

Ihanaa ja iloista syyskuuta!
Etsin myös sijoituskotia 9 viikkoiselle Claralle...jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

4 kommenttia:

  1. Onpas neidit sieviä pullukoita :)Qiralle parempaa ruokahalua toivoen velj poika Kille perheineen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neidit on kyllä pulleroita=) kiitos ruokahaluntoivotuksista, hih, sitähän me kaikki toivotaan=)

      Poista
  2. Voi mitä mussunassuja! Varsinkin toi kakkonen :)
    Voi itku tuota kalkkikramppia, se on kyllä ihan vihoviimeinen juttu! Onneksi ei päässyt pahemmaksi vaan ennakoimalla selvisitte. Bon Appetit loppuajaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoisia pulleroita nassikoita ovat pennut.
      Niin, se on kyllä paha homma jos niikseen sattuu. Koira voi siihen menehtyä nopeastikin...Kiitos, ruokahaluntoivotukset on aina paikallaan!

      Poista