perjantai 3. toukokuuta 2013

Astutuspohdintaa


oops...Göta & Gem

16 kommenttia:

  1. Olemme näemmä taas ajatelleet samoja asioita samaa aikaan... Laitan sulle tähän linkin yhteen kirjoitukseen johon törmäsin sattumalta tällä viikolla. Vaikka rotu onkin eri, on juttu silti tosi koskettava.

    http://saywuf.blogspot.fi/2011/01/kevat-tulee-ja-samalla-suomenkin-valtaa.html

    Loppuun kuitenkin kevennystä: Kun suunnittelin Armin ekaa astutusta ja oikeita päiviä, antoi eräs kasvattajaystäväni (ei pihakoira) vinkin; aika on oikea kun nartun peräpää on kuin haukkaava hippo! No, oltaisiin oltu 10 päivää liian aikaisessa jos tuota olisin noudattanut, mutta vieläkin naurattaa ihan mahdottomasti tämä luonnehdinta "haukkaava hippo"... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, se on hienoa, telepaatti tai teletappi toimii!

      Juu, olen tuon lukenut ja tosiaan ihan aloittelevan kasvattajan (ei pihakoira) kertomanakin samanlaista kuullut. Eipä tuntunut hyvältä lukea tai kuulla, ja tuossa kuulemassanikin narttu jäi tyhjäksi...

      Haukkaava hippo on aika hauska kuvaus ja kuvaavakin sellainen=)

      Poista
  2. Niin, ja kolmella kokemuksella, meidän Armin antipäivät on ollet yli "yleisen 10-13 normin". 14-17.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, se normi toimii joissain tapauksissa, vaan ei kaikissa.

      Meidän Jappi oli vimosen pentueensa kanssa niin halukas päivänä 20, että kiusasi näitä muita narttuja astumaan itseään väkipakolla. No, onneksi uros oli lähellä niin pääsi mammarainen vielä kokemaan sen viimeisen ja hyvän astutuksensa ja tosiaan 20. juoksupäivä=)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niin, minuahan kiinnostaa ihan kaikki mikä aihetta koiraa sivuaa...Mieheni joskus vuosia sitten oli jollekin leikillään sanonutkin, että olen melkein koira itsekin, hih! Mitä lie tarkoitti sillä, sopii vaan arvailla=)

      Poista
    2. Kyllä naisen tietää nämä jutut, siis milloin pitää lisääntyä. Olkoon sitten koira tai ihminen ;)

      Kiitos näistä mielenkiintoisista pohdinnoista. Niitä lukee aina niin mielellään.

      Poista
    3. Niin minäkin luulen, siinä on sitä jotain alkukantaista. Tässä meidän rodussa on tosiaan tuo lisääntymisvietti hienosti tallella, sekin on asia jota kannattaa vaalia ja säilöä vastaisuuden varalle.

      Jaa, välillä on pää pyörällä kun niin kovin pohdiskelee=)

      Poista
  4. Hyvä kirjoitus taas Jaana, kiitos! Maikin linkin tekstistä tuli kyllä tosi paha mieli. Kuinka ihmiset voi olla noin julmia ja suoraan sanoen tyhmiä. Erittäin ikävää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna.
      Niin, kyllä tuo linkin teksti pistää miettimään ihmisten asenteita. Itselleni ei mikään pentue voi olla niin tärkeä, että se pitää väkisin tehdä!
      Kerran jouduin luovuttamaan yhden suunnitellun pentueen kohdalla; uros oli piirun vaille 2 vuotias ja vahvaluonteinen narttu...kun hommaa kokeiltiin vuoden kuluttua uudelleen, oli jo kaikki planeetat oikeassa asennossa, joskus aikakin tekee tehtävänsä=)

      Poista
  5. Olipa tosiaan mielenkiintoista :)
    Tuollaisia linkissä olleita juttuja, tai muita tyhmyyksiä kuullessa tulee kyllä aina niin onnellinen olo siitä, että ollaan löydetty näin hieno ja fiksu kasvattaja kuin sinä, Jaana! Olet ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Riina, te olette ihania kyllä kanssa, upeita ihmisiä, kaikki sujuu ja on ongelmatonta...

      Niin, koirien ehdoilla ja niitä ymmärtäen yritetään eteenpäin. Jonnankin kanssa tehtiin ne muutamat kosioreissut Ole-poitsun luo ihan seurustelumielessä...päiviähän siinä meni ja pikkasen enemmin aikaa, mutta lopputuloshan oli erinomainen. Ja astutuskin tapahtui sitten ykskaks yllättäen...melkeinpä ehdin jo lannistua, vaan kyllä koirat taas tiesivät asiat paremmin kuin minä!

      Poista
    2. Hih, juuri muisteltiinkin Kristianin kanssa tätä lueskellessa Jonnan ja Olen romanttisia kävelyretkiä! :)
      Hienoa, että homma sujui niin hyvin, mutta näinhän se varmasti menee, kun on fiksu ja juurikin toimii koirien ehdoilla! :)

      Poista
    3. Urostahan ei voi pakottaa astumaan, jos ei se halua, niin sitten se ei halua...siinäkin Ole ilmeisimmin odotti sitä oikeaa hetkeä ja päivää Jonnalle ja hups, se oli siinä=)

      On ne koirat kyllä fiksuja...!

      Poista
    4. Kosioreissun lopputulos on todellakin erinomainen! Yksi kappale todistusaineistoa on täällä meidän ilona joka päivä ja olen siitä erityisen onnellinen :)

      Katselin suunnitelmissa olevia pentueita ja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta tuo Diggin ja Qiran yhdistelmä. Tiedäthän, kun joskus joku säväyttää.... vaikea selittää sen kummemmin :)

      Poista
    5. Niin minustakin, kelpo koiria on kaikista kasvanut, kiitokset kaikille V-pentueen pentujen oikeille kasvattajille, siis teille jotka teitte niistä palleroista sitä mitä ne ovat nyt!!

      Juu, niitä "säväreitä" minäkin haeskelen...hih!

      Poista