torstai 27. kesäkuuta 2013

Samassa veneessäkö...?

Olemmeko kaikki samassa veneessä? Kasvattajat? Tai aloittelevat kasvattajat? Harrastajat? Entä narttujen omistajat? Urosten omistajat? Pystymmekö olemaan samassa veneessä...onko sellaista venettä olemassa tai voiko sen rakentaa?

Veneitä näyttää olevan miljoonaan eri lähtöön. Erilaisia veneitä. Paljon veneitä joihin mahtuu vain yksi; soutaja. Veneitä joissa on muutamia matkustajia. Sitten on venekuntia...onko kirkkovenettä näkynyt?

Jossainpäin veneille tehdään ilkivaltaa...porataan reikiä pohjaan...jossain purjeet revitään...jossain tankkiin laitetaan sokeria...jossain airot katkotaan...ja merikortti revitään...jossain veneessä "syödään kuormastakin"...

kuvan koira & kanootti eivät liity tekstiin kuin kesäisen kuvituksen ominaisuudessa=)
Kiitos Kukka kuvasta!

Mikä on veneilymeininki ja -sää tänään? Kunhan mietiskelen...

12 kommenttia:

  1. Olen tai ainakin toivoisin olevani samassa veneessä kasvattajien niin aloittelevien kuin kokeneidenkin kanssa. Ja miksen myös nartun omistajien, harrastajien ja yhdistysaktiivien. Urokseni on uroslistalla ja olen valmis antamaan koirani jalostuskäyttöön. Veneitä voi olla joka lähtöön, mutta kaikki yksinäisetkin veneet on mahdollista koota samaan venekuntaan, jos tahtoa on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu että se on ja tulee aina olemaan vaikeaa...mahdotonta tuskin lienee, vaan vaatii paljon ja kaikilta!

      Täytyykin pyytää sitä uroslistaa.

      Pelkkä oma tahto ei aina riitä, tarvitaan muidenkin tahtoa=)

      Poista
    2. Yritetäänpä viljellä tätä tahtoa yhteenhiileenpuhaltamisesta eteenpäin omien kanaviemme kautta niin ehkä se kasvaa hedelmää tulevaisuudessa! :)

      Poista
  2. Olipas hauska bongata viime kesän kuva blogistasi! Tuohon paattiin mahtui ainakin yksi pihakoira ja omistaja mainiosti.

    Hmm... Hieman arvoituksellinen postaus, joskus on ehkä paikallaan esittää kysymyksiä ja jättää vastausten pohdinta lukijan tehtäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sattumoisin muistin, että ainoa kuva jossa olisi jonkinsortin vene, löytyy sinun lähettämistäsi, kiitokset vaan=)ja terkut Rufukselle!

      No, näinhän se on tarkoitettukin=)

      Poista
  3. Det börjar vara så många gårdhundsmänniskor så jag tror att man måste ha två båtar för att alla skall rymmas.
    Sen beroende på kunskap och intresse så kan man stiga på nivån från potatisskalare som Kalle Anka till kapten.
    Men det finns som tur på båda båtarna väldigt kunniga och kloka kaptener som tryggt och bra får båtarna styrda i rätt kurs så att man inte åker på grund.
    Det är väldigt otrevlig med folk som borrar sönder båtar och river segel etc. Hoppas verkligen att människorna i dessa båtar inte gör så utan tar hand om både båten och alla andra på båten. Samarbete är det som gäller till sjöss och vi skall komma ihåg att kolla att alla har flytvästarna på för det skall man ha när man är ute på havet. :)
    H. En kustskeppare men i dessa samhang en bra en roddare

    VastaaPoista
  4. Eller en jättestor lyxkryssare! Och alla är ju viktiga, potisskalaren är också jätteviktig ombord, annars blir man utan mat. Alla behöver varandra, sist och slutligen.

    Du har så rätt, men världen brukar ofta vara orättvis, oberoende hur man svänger...jag undrar bara; de som söndrar och gör illa, njuter de av det?

    Jag har flytvästen på hela tiden, hoppas att andra har också!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanske joo en jättestor lyxkryssare ;)
      Det är nog viktigt med mat ombord. Alla behöver vi varandra.

      Världen är ofta orättvis men vi kan försöka göra den mindre orättvis med genom att vara rättvisa. Jag har ingen aning om dom som söndrar och gör illa om dom njuter av det. Förstår inte hur dom tänker/fungerar.

      Joo, alltid flytvästen på i båten.

      Skepp ohoj ;)

      Poista
    2. Jep, hoppas alla försöker mycket hårt!

      Flytvästen har jag på redan på bryggan=)


      Poista
  5. Veneet alkavat keikkua siinä vaiheessa, kun näkemykset, tavoitteet ja suunnitelmat muuttuvat henkilöillä erilaisiksi. Erityisesti, jos kaikki osapuolet kokevat olevansa oikeassa, eivätkä halua tulla sovittelevasti puolitiehen vastaan. Ripaus kateutta joukkoon ja se on siinä....

    Olen ollut muutamassa yhdistyksessä mukana ja vähän tuon sorttisiin ongelmiin törmännyt kaikissa. En usko, että sellaista porukkaa onkaan, jossa kahnausta ei ole ja veneet eivät keiku. Kuulostaa kauhean pessimistiseltä, I know Iknow..

    Onneksi maailma on suuri, jopa Suomi, ja hyviä tyyppejä on paljon. Jos jonkun kanssa ei natsaa. Tehdään niin kuin koirat, vältetään niitä. Ei sitä samaa paattia ole mikään pakko soutaa ja rikkoa koko venettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta ja toisaalta erilaisuus on rikkauskin jos sen sellaisena vaan näkee tai haluaa nähdä. Sovittelukykyä tarvitaan elämässä paljon ja joka päivä. Kaikkea ei voi aina muuttaa, usein on itse muututtava ensin.

      Veneet keikkuvat aaltojen tahtiin, riippuen tietysti aallokosta. Vaan myrskyävälle merelle ei pikkupaatilla kannata lähteäkään.

      Onhan se totta että lääniä löytyy, mutta toisaalta kaikkea ei aina voi pakoillakaan. Siinäkin ne kompromissit auttaisi kovasti, puolin ja toisin toteutettuna.

      Poista