keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Pallerot!

Syntymäpäiväsankareille; Titolle, Iinalle, Konnalle ja Tyralle onnittelut 1-vuotispäivänä!

Pikkupalleroiset kasvaa hyvää vauhtia. Kolmeviikkoiset V-pennut kuulevat jo, ovat nousseet jaloilleen ja ottavat muutamia askeliakin, toki hereilläoloaika on vielä vähäistä. Ääntelevät myös jonkin verran, sellaista haukun-murinan-piipityksen sekaisia ääntelyjä. Suurin osa ajasta kuluu vielä kasvaessa, nukkuessa ja syödessä. Ensimmäinen matokuuri oli jo ohjelmassa viikko sitten, kuin myös kynsienleikkuu, josta on tullut jo rutiinihommia...tässä laskeskelin ihan huvikseni montako koirankynttä olen leikannut viikon aikana...=) aika monta!


V-pennut


Kaksiviikkoiset W-pennut ovat avanneet silmänsä, mutta näkökyky on vielä olematon. Ensimmäinen matokuuri annettu, kynnet leikattu ja tietysti punnitaan ja käsitellään päivittäin, kuten V-pentujakin.
W-pentujen aika kuluu paljolti nukkuen ja syöden, kuten kuuluukin. Nenät ovat pikimustat kaikilla, todella hieno pigmentti. Olen todella iloinen ja onnellinen molemmista pentueista ja niiden emoista, jotka ovat paneutuneet hommaansa niin täysillä...niinkuin pihakoiraemot yleensäkin tekevät! Hienoja otuksia!




W-pennut

Voimakas pilkutus näyttää tulevan kaikille W-pennuille (ja varmaan V-pennuissakin tulee joillekin pilkkuja valkoiseen), no, sehän oli arvattavissa, molemmilla W-pentueen vanhemmillahan on paljon näitä pilkkuja. Tämä pilkutushan on rotumääritelmänkin mukaan sallittu.
Valkokirjavuudesta; esim. dalmatiankoiran pennuthan syntyvät täysin valkoisina ja pilkut ilmestyvät pikkuhiljaa valkoiselle alueelle, eräänlainen pilkutus sekin.

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

Vielä lisäpäivitys tänne loppuun; huomenna K-pentue 3 vuotta, onnittelut!!






10 kommenttia:

  1. Ovatpa kasvaneet hienosti! Kohta on luvassa vilinää ja vilskettä :) Pentukuulumisia on aina niin mukava seurata. Saavat hyvälle tuulelle.

    VastaaPoista
  2. Kyllä ovat niin ihania palleroita! :)

    Ja onnittelut T- ja K- pentueille!

    VastaaPoista
  3. Terkkuja Hipun laumalta, ja kiva tosiaan kuulostella näitä pentukuulumisia ja muistella samalla vuosi sitten olleita tunnelmia!!! Terkkuja teitin poppoolle täältä Espoon suunnalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos terveisistä, ne vuodentakaiset tunnelmat on vielä hyvässä muistissa=) ja onhan tuo Tyra täällä joka päivä muistuttamassa=)

      Poista
  4. Oih! Käsien kupissa pehmeä tuoksuva palleroinen, se on onnea.

    VastaaPoista
  5. Ettei olisi sadas kerta, kun käyn katsomassa kuvia. Miten tästä taas selvitään... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa katsella=) Ajattele vaikka miten terävät pikkuhampaat pureutuu varpaaseen...outs!

      Poista
    2. Surkean lievä pelote. :) Olen kuvia katsellessa muistellut Oton pentuaikaa. Minua ei hermostuttanut mikään, kun pentu ei tehnyt mitään mitä pennun ei kuulukin tehdä. Se oli loistotyyppi alusta asti!

      Poista
    3. Otolla on fiksu emäntä nääs...tiesit homman nimen ja kulun heti alkumetreiltä! Enpä keksi pahempiakaan pelotteita nyt tähän hätään, mutta terävät ne naskalihampaat on!

      Poista