Sivut

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Luonnetesti Karkkila 30.4.2011

Tuomareina Bengt Söderholm ja Tarja Matsuoi, sää sopiva, ilman sadetta kuten toivoinkin...

Täältä löytyy lisätietoa luonnetestistä ja sen kulusta yms. http://www.dogsports-online.com/lte/luonnetesti.htm
Näistä luonnetestin eri osioista seuraan erityisesti mm. laukauspelottomuutta, luoksepäästävyyttä, hermorakennetta ja terävyyttä. Kokonaispisteet eivät välttämättä kerro kaikkea koirasta, vaan on katsottava eri osa-alueita ja niiden arvosanoja.
Täältä löytyy pihakoirien aiempia luonnetestituloksia http://www.pihakoirat.net/tuloksia_luonnetesti.html

Olen aivan erityisen tyytyväinen tähän päivään, kaikki kasvattini olivat avoimia, hyväntahtoisia ja hyvähermoisia, vailla jäljellejäävää hyökkäyshalua, sekä laukausvarmoja koiria, eli kelpo pihakoiria kaikenkaikkiaan.
Tällaisia loppupisteitä saivat kasvattini, sekä omat koirani.

Nybygårds Envisa Erik "Erik" +240
Nybygårds Livliga Linus "Linus" +141
Ingeborg "Inkku" +156
Nybygårds Gulliga Göta "Göta" +171
Nybygårds Fina Flickan "Fimpen" +196

Päivän kohokohtina voisin myös mainita tuon Erikin suorituksen, jos pelkkiä pisteitä vertaillaan...tällaisen tuloksen on aiemmin saanut vain yksi tanskalais-ruotsalainen pihakoira (Örestaden Ullmann"Ulle"). Myös Erikin ja Ingeborgin jälkeläinen Linus selvitti testin hienosti, poitsu on vasta pari viikkoa sitten täyttänyt 2 vuotta saaden tuolloin oikeuden osallistua luonnetestiin. Ja en voi olla hymyilemättä tätä kirjoittaessani...nimittäin Linus hymyilee ihmisille, väläytti minulle sellaisen pikkuhymyn etuhampailla; oletan että Linus tunnisti minut=) näin myös Linuksen leveän hymyn-melkein korvasta korvaan...se oli tarkoitettu emännälle, kerrassaan hurmaavaa. Olen aiemmin tavannut hymyileviä koiria, belggareita ja dalmatialaisia ja nyt sitten pihakoirankin.

Ingeborg oli testissä aivan mielissään kaikista ihmisistä ja Göta samaten, olen pitänyt niitä kumpaakin hieman pehmeänä koirana, mutta kysymys lienee ennemmin siitä että kumpikin reagoi voimakkaasti minun eleisiini ja sanomisiini, mikä tietysti on hyvä, mutta toisaalta kun mietin, niin kumpikin koira välillä koettelee ja testailee minua=) eli toistoja ne siis kestävät hyvin ja voin komentaa hyvillä mielin.

Fina järjesti tuomareille mukavan leikkituokion kepin kera, kunnon ärinän ja pärinän kanssa, Finan sai nostaa ilmaan kepistä roikkuen. Tuon osasin kyllä arvata itsekin. Fina kotonakin saattaa ottaa paremman puutteessa vaikka sohvatyynyn ja haastaa vetoleikkiin, Fina saikin taisteluhalusta arvosanan +3 eli suuri.

Lopuksi vielä pari kuvaa jotka nappasin Erikistä ja Linuksesta

FIMVA Nybygårds Envisa Erik "Erik"

Nybygårds Livliga Linus "Linus"
Hauskaa Vappua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Upeita tuloksia! Onnea kelpo pihakoirille, varsinkin äiti Inkulle!
    Armi ja Kille

    VastaaPoista
  2. Oli tosi hienoa seurata noita testejä, upeita suorituksia! T. Anneli

    VastaaPoista