Sivut

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Nybygårds A-pentue tänään 6-vuotta!

Tänään kuusi vuotta täyttävät A-pennut; Aino, Minka, Lea ja Ada, onnea kaikille!

Adahan on asunut ystävättäreni luona Lohjalla jo vuoden verran. Juhlan kunniaksi kuva Adasta, joka steriloitiin viime perjantaina.

"Ada" Nybygårds Alpklöver kuva Päivi Salli

Adalla on ollut valeraskauksia; mm. viime elokuussa se valmistautui "valesynnytykseensä" hyvin huolella, lopetti syömisen ja tyhjensi suolistoaan, kuten nartut yleensäkin tekevät ennen synnytystä. Adalla meni aavistuksen ylilyönniksi koko homma; tuli lopulta apaattiseksi ja heikoksi, meinasi koko koira kuivahtaa liikaa...eläinlääkärissä tutkittiin; röntgattin ja ultrattiin ja otettiin verikokeita, eikä mistään löytynyt mitään vikaa, epäilynä oli tavallista rajumpi vatsatauti. Ada oli tiputuksessa klinikalla useamman tunnin ja pääsi yöksi kotiinsa. Kotonaan Ada kaiveli sitten pesää itselleen suurella innolla ja seuraavana aamuna alkoikin maidontuotanto...Tällainen tarina päivänsankarista=)

Valeraskaushan on narttukoiralle aivan luonnollinen tila, sen hormonaalinen toiminta seuraa aina samaa kaavaa juoksun jälkeen, riippumatta siitä onko astutettu vaiko ei. Myös narttukoiran käytökseen nuo hormonit vaikuttavat väistämättä.

Mukavaa huhtikuuta ja kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti