sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Hanasaari Jalostusneuvojien neuvottelupäivä

Tämä sunnuntaipäivä kului siis Kennelliiton koulutuksen merkeissä Hanasaaressa. Alkuun Kirsi Sainio tiedotti ja kertoi koirarekisteriohjeen tulevista muutoksista, sekä tekeillä olevasta Suomen kennelliiton jalostusstrategiasta.
Tämän jälkeen vuorossa ELL Nina Menna luennoi aiheesta Immuunipuolustus ja immuunitaudit, paljon tärkeää asiaa koiran immuunijärjestelmästä, atopiasta ym. immuunisairauksista ja niiden syntymekanismeista.
Loppuhuipennuksena ELT professori Marjatta Snellman kertoi tuttuun tyyliinsä koirien luusto-ongelmista, katselimme sekä röntgen-että CT-kuvia mm. brakykefaalisten koirien päästä, todella tuskallista nähdä kuinka ahtaat voivat koiran hengitystiet olla. Erilaisia selkänikamamuutoksia ja niiden vaikutusta koiran elämään, kuinka selkäydinkanavakin voi ahtautua koiralla, kuvia koirasta jolla syringomyelia...raajojen asentovirheistä ja niiden vaikutuksesta, patellaluksaatiosta ja töpöhännistä ja häntämutkista. Tärkeitä asioita joilla merkittävä vaikutus koiran elämään. Toivon kaikille, niin koirille kuin ihmisillekin, terveyttä ja pitkää ikää!

2 kommenttia: