perjantai 11. huhtikuuta 2014

Mammajumppaa ja mummonmuusia!

Lotta vetää mammajumppavenytykset...

Allan & Ante nenätysten ja Arro etualalla

Tyra lenkittää pentuja

Ingeborg-mummu ja pojat

Hjördis-serkku ja Agnes


Pennut ulkoilevat auringonpaisteessa, vauhtia löytyy riittävästi ja pikkusen päällekin. Ovat ulkoilleet erilaisissa kokoonpanoissa, eri koirien kanssa. Hjördistä saa vahtia, sillä se riehaantuu pennuista paljon...ja haluaa näyttää niille kaikenlaista. Pentujen isoäiti Ingeborg on aika liikuttava...parina aamuna ulkoillessa olen nähnyt sen oksentavan ruokaa pennuille...ja pennut ryntäävät sutena lämpöisen aterian kimppuun joukolla ja mikä hauskinta, mummu myös siinä samalla opettaa pentuja...murisee ja syö itsekin=) Täytyy varmaan ruokkia Ingeborgia vähän reilummin, kun haluaa jakaa omasta annoksestaan muillekin.

14 kommenttia:

 1. Ihania koiria/ihania kuvia! Voi Ingeborg-mummua; jakelee mummonmuusia ja kouluttaa pikkuisia! Oppivat "lukemaan koiraa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima, sitähän me täällä harjoitellaan, kommunikointia ja kaikenlaista muuta. Ja pojat ne painii välillä keskenään, äänitehosteet on ihan kamalia, vois kuvitella että kiroilevat siinä samalla, hih!

   Poista
 2. Ingeborg on kyllä niin liikuttavan alkukantainen. Muistanko oikein että on tehnyt tätä samaa jonkun muunkin pentueen kanssa (siis muun kuin omiensakin).
  Ja ihan mahtavasti pennuilla on mahdollisuus tutustua erilaisten koirapersoonien kautta elämän tavoille! Jokainen opettaa eri asioita ja omalla tavallaan. Ehkäpä jopa se Hjördiskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Hjördis on sellainen villi nuori...niillä on välillä rajut leikit, sen vuoksi saa hieman vahtia, ettei käy vahinkoja.

   Kyllä Ingeborg on samalla tapaa hoitanut muidenkin narttujen pentuja...ensi kerrat kun näin sen, luulin Ingeborgin olevan sairas kun oksenteli, mutta pikaiseen ymmärsin mistä on kysymys. Jotain pentuettahan tässä Ingeborg aiemmin yritti imettääkin...Meidän Jonna (N. Jollrande Jonna) omasi samanmoisen kyvyn...ruokki omia pentujaan samalla tavoin. Ja olisiko ollut vielä joku...

   Lotta vie ruokaa pennuilleen. Eilen annoin kuivattua kanafilettä ja se vei koko fileen pennuille...hirveä meteli, pennut olivat kuin petoja ja tappelivat siitä. Ihan pakko oli mennä pilkkomaan file neljään osaan, meteli loppui ja kaikki jyrsivät omaa palaansa tyytyväisenä.

   Näiden koirien elämää on aika hauska seurata ja oppia kaikenlaista.

   Poista
 3. Kiitos mukavasta vierailu hetkestä, pentujen tuoksu edelleen tuoksuu nenussa :) Ihania nuo pennut ovat :) Hjördiksen temput pentujen kanssa ehkä saatan tietää :D Oikein antoisaa matkaa pennuille uusiin koteihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja, pennut tapasivat ja saivat paljon lasten käsittelyä, nukkuivat hyvin sen jälkeen=)

   Juu, Hjördis vähän pyörittää karusellia.

   Poista
 4. "Makoisat" venyttelyt menossa Lotalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lotta venytteli oikein kunnolla, lihaksistoa pitää hoitaa myös=)

   Poista
 5. Liikuttava oli sana, joka minunkin mieleeni tuli, kun kerrot Ingeborista. Saat elää koiriesi kanssa monia unohtumattomia hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jotenkin kyllä liikuttavaa ihmisenvinkkelistä katsottuna...koiralle itselleen se taitaa olla refleksi joka laukeaa pentujen ansiosta niiden lipoessa mummelin kuonoa ja huulia(pennut ovat myös ilmeisesti oppineet että moinen toiminta kannattaa). Ja tietysti täytyy olla se oikea viretila, joka varmaan muodostuu ihan pentujen läsnäolosta, Kuin myös että on lähiaikoina saanut itse ruokaa=)

   Ja Lottahan tosiaan kantaa pennuille ruokaa ja puruluita, kuin myös Ingeborg. Sitten nämä muut tytsyt on sen verran ahneita ja omannavantuijottelijoita, että syövät kaiken itse, varsinkin Tyra.

   Ihania kokemuksia ja oppia tässä saa ihan jatkuvasti, tunnen olevani etuoikeutettu, kun minulle näitä asioita näytetään ja opetetaan koirien toimesta.

   Poista
 6. Ihana jälleen lukea näistä kokemuksistasi. On niitä pentuja ja muuta laumaa huippua seurata aitiopaikalta. Hyviä kuvia ja ihania koiria sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, samaa mieltä että tämä on kyllä huippujuttu!
   terveiset täältä Inkoosta!

   Poista
 7. Hei Jaana! Terveisiä Nooralta ja Santerilta Kuopiosta ja kiitosta vielä kun saatiin käydä katsomassa koiria. Koirakuume vain paheni reissun jälkeen, teillä on talo täynnä aivan ihania karvapalleroita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Noora, todella hienoa mielestäni että paneudutte ja tutustutte rotuun kunnolla...kiitos käynnistänne, pennut tapasivat taas uusia ihmisiä=)

   Poista