perjantai 11. tammikuuta 2013

Elinvoima!

On tärkeä asia koirissa ja tietysti muissakin elävissä olennoissa!
Se huokuu, se näkyy, se kuuluu, se tuntuu, siinä on sitä jotain ja sitä ei voi olla huomaamatta! Jokaisen kasvattajan tulisi panostaa elinvoimaan ja vaalia sitä huolella. Siinä on osa tulevaisuutta...

Olin keskiviikkona Juha Kareksen  luennolla, joka aihepiiriltään käsitteli "Koiranjalostuksen uutta aikaa ja uusia haasteita" Parin tunnin luento, erittäin mielenkiintoinen, herätti paljon ajatuksia, välillä kävi jopa mielessäni josko tässä nyt puhutaan pihakoirista...ainakin elinvoiman osalta! Mielestäni pihakoirilla on elinvoimaa, paljonkin. Luennosta sai itselleenkin voimia ja positiivistä mallia ja ajattelutapaa. Kareksen luennoilla ei tule aika pitkäksi, hänellä on mukaansatempaava tyyli ja tapa kertoa.

Sain Genoscoperilta vastaukset teettämiini  T-box töpöhäntätesteihin. Kumpikin koira oli genotyypiltään normaali, eli pitkähäntäinen (vaikkakin pennun häntä on selkeästi lyhyempi). Kerroin minua askarruttaneesta pikkuprobleemista viime marraskuussa tekstissäni Pitkä vai pätkä , eli eipä nyt selvinnyt syy siihen mikä aiheuttaa nuo hännänpituuden vaihtelut. Tuntematon tekijä/tekijät, selvästi geneettistä taustaa oleva, koska on ilmennyt vain tässä yhdessä narttulinjassa.

Tänään illemmalla meidän 9-viikkoinen Yngve Y-pentueesta muuttaa etelään...ja Ylvasta tulee oikeasti  Yngsta Ylva...Yngvelle perheineen toivotetaan onnea ja menestystä!

Nybygårds Ystra Yngve
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti