sunnuntai 9. elokuuta 2015

Nybygårds Atletiska Ante "Vilho"

Rakas pieni Vilho käväisi eilen näyttelyssä Nokialla. Pihakoirat arvosteli Kristiina Niemelä.
Erityisen iloinen olen jälleen kerran koiran luonnemaininnasta; ystävällinen. Onnittelut Hannalle & Vilholle!!

Nybygårds Atletiska Ante JUN EH2

Vilho näyttelyssä Nokialla
photo H. Viinikainen
Vilhollahan oli terveysongelmia alkuvuodesta. Niitä tutkittiin eläinlääkärillä moneen otteeseen, epäiltiin lonkkanivelkapselien tulehdusta ym. ym. enkä tarkkaan enää muistakaan mitä kaikkea... Se kävi osteopaatilla, fysioterapiassa ja kraniosakraalihoitojakin kokeiltiin. Lonkat röntgenkuvattiin, liikuntaa rajoitettiin ja tulehduskipulääkkeitä syötettiin,  sai myös antibiootteja. Oireet palasivat aina uudelleen. Lopulta kaiken syyksi ja alkulähteeksi paljastui mitä ilmeisimmin eturauhanen. Hormoonit voivat saada aikaan kummallisia asioita koirilla, niin uroksilla kuin nartuillakin. Vilho on sittemmin kastroitu, eturauhasen toiminta on rauhoittunut ja elämä on taas mallillaan! Loistavaa!!

Edellisessä pihakoirayhdistyksen julkaisussa oli kuulemani mukaan juttua nuoresta uroskoirasta jota B/B-lonkat vaivasivat kovasti...ehkäpä Vilhon tapauksessa olisi jotain pientä yhtäläisyyttä siihen, en tiedä...??

8 kommenttia:

  1. Kiitos Jaana! Juu... aika ralli takana, nyt näyttää hyvältä ja on näyttänyt jo jonkin aikaa. Iloisia ja onnellisia ollaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, se on hienoa, loistavaa.
      Iloinen olen minäkin, terveyttä ja pitkää ikää toivomme kaikille!

      Poista
  2. Voihan rauhaset ja niiden toiminta! Helpotuksen huokaus on varmasti suuri, kun kaikki kääntyi näin hienosti parhain päin. Hieno juttu!

    Juu, kyllähän ne hormonit vie meitä kaikkia. Ne näkyy ja kuuluu niin ihmisten kuin koirienkin elämässä. Välillä tuntuu, että koirat on iiseimmästä päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, aikansa kun elää koirien kanssa niin näitä juttuja näkee ja kuulee, vaikkei niitä aina meinaa todeksi uskoa.

      Joo, ne omat hormoonit on sitten ihan oma lukunsa, hah!

      Poista
  3. Hienoa, että ongelmille löytyi syynsä. Hieno menestys näyttelyssä, onnea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin ja Vilhohan on erittäin hyvä=) sanoohan sen silmäkin;)

      Poista
  4. Voi pikkuista Vilhoa... Rakkaudella ja sitkeydellä vaikeuksien kautta voittoon! Koiran kärsimystä on tuskallista seurata, sitä vaikka seisoisi päivän päällään, että saisi sen poistettua. Nyt on Vilholla toivottavasti kaikki hyvin ja eikun eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiran sairastaminen ei ole helppo juttu koskaan, ne kun eivät puhu ja kerro mihin sattuu ja miltä tuntuu...ihmisen tehtävä on tulkita niiden eleitä ja viestejä ja sitä kautta ehkä päästään selvyyteen. Vilho porskuttaa ja voi mainiosti, yksinkertainen oli ratkaisu ongelmaan lopultakin=)

      Poista