lauantai 23. maaliskuuta 2013

Viisiviikkoinen vikkelä viisikko!

Viime sunnuntaina z-pentue muutti keittiöön, väljempiin tiloihin uutta oppimaan...uudet hajut ja äänet ja lelut.
Ensireaktio oli tutkia alue, sen jälkeen pientä piipitystä hetken verran, ja nokkaunille. Eli hienosti kävi tuo sopeutuminen moneen uuteen ympäristötekijään kerralla. Pennut ovat myös tavanneet jo paljon ihmisiä, vierailijoita on lähestulkoon joka päivä. Reippaita pentuja!

z-pentue & Nemi tutkivat uudet tilat

Tänään pennut ovat saaneet kokea jälleen uutta ja suurta ja jännittävää...ensimmäinen ulkoilu auringonpaisteessa ja lumihangessa. Varsin rohkeasti tutustuivat uusiin ympäristöelementteihin jälleen kerran, ovat uteliaita. Joillekin tuli jo heti vauhtia jalkoihin...poistuivat aika kauaskin minusta ja muista pennuista. Myös traktorin ääni tuli pennuille tutuksi...eivät reagoineet siihen erityisesti. Tästä alkaa uusi vaihe jälleen kerran ja ulkoilukertoja per päivä tulee pikkuhiljaa lisää...kuin myös muuta=)

zetat ulkoilee

zetat
Meillä on oma sosiaalistamisohjelma pennuille, sellainen jonka olen todella hyväksi vuosien varrella havainnut. Pennuilla on kasvuaikanaan erilaisia herkkyys/kehityskausia joiden tarpeisiin vastataan aina pentuelähtöisesti ja pentukohtaisesti. Erityistä painoarvoa annan pennun käsittelylle, niin vieraiden kuin tuttujen käsien toimesta.
On hienoa myös että minulla on apuna lauma eri ikäisiä koiria, jotka osaltaan auttavat pentujen kasvatuksessa ennen luovutusta uuteen kotiin.

10 kommenttia:

 1. Onpas zetoilla ollut jännittävä päivä! Vieraillessani luonanne totesin minäkin, että kukaan pennuista ei ollut moksiskaan, vaikka nostelin, kääntelin ja kanniskelin niitä. Silloinhan ne pääsivät ensimmäistä kertaa tutustumaan koko keittiöösi, ja lähtivätkin reippaasti tutkimusmatkalle.

  Nemi mamma toki piti pesuettaan tarkasti silmällä, mutta oli yhtä reipas ja luottavainen kuin pentunsa, Ottokin sai liikuskella vapaasti perheen seassa. Eniten hämillään olikin Otto, joka katsoi parhaaksi aika ajoin perääntyä, kun pennut hyökkäsivät kimppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, oli todella kiva nähdä koko perhe koolla=)reippaita ovat ja tulevat vaan reippaammiksi. Keskiviikosta on jo jokunen päivä ja vauhti on kasvanut pennuilla huomattavasti...

   Juu, useimmiten pennut ensin tutkivat vieraan koiran vatsanalusen...ehkä nisien toivossa=)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Lukemani perusteella niitä on teilläkin pian=)

   Poista
 3. No johan ovat pennut kasvaneet siitä kun tavattiin! Ihania kuvia! Reippaita ja rohkeita pentuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvua ja kehitystä, joka päivä. Viikossa tapahtuu paljon asioita!

   Poista
 4. Voi että! :)
  Tuossa viimeisessä kuvassa, etualan keskimmäinen näyttää ihan Titolta, kuonon ja pään osalta siis :D

  Mukavia ulkoiluhetkiä pentusten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, yhdennäköisyyttä voi kyllä löytyä, sillä Titon emänemä ja zetojen emänemänemä on yks ja sama koira...

   Kiitos, kohta taas mennään hetkeksi ulos=)

   Poista
 5. Tyypeillä on jo päättäväisyyttä askeleissaan. Pihakoirissa on upeaa elämänilo ja voima, joka näkyy koirista ihan palleroisesta alkaen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voima näkyy ja tuntuu ihan vastasyntyneessäkin!
   Jopas jo eilisestä ovat taas kehittyneet, vauhti oli ulkosalla ihan toisenlaista...

   Poista