Sivut

perjantai 2. tammikuuta 2015

Pentuetarkastus




Nybygårds Chic Charlotta

Hauskaa, miten näen lähestulkoon jokaisessa pentueessa saman ilmiön...joku/jotkut pennuista löytävät itselleen kerrassaan loistavan makuupaikan...lienee pennulle sopiva ja mukava.

Tänään aamutuimaan pennut kävivät eläinlääkärintarkastuksessa, hienoja terveitä ja rakkaita pentuja kaikki.

Uudenvuoden vaihtuminenkin kävi varsin rauhallisissa merkeissä...ulkoilimme rakettien paukkeessa, sillä kello kuudelta se jo alkoi ja jatkui läpi illan. Meidän naapurustossa ei kukaan ammuskellut raketteja, mutta aseman seudulta kuului kaikki tänne meille varsin hyvin, joskaan välähdykset eivät tänne näkyneet. Yksikään koiristamme ei reagoinut sen kummemmin paukkeeseen ja pennutkin ulkoilivat illalla klo 21-aikoihin, paukketta oli tuolloinkin. Vickan käyttäytyi aivan normaalisti ja pentujen oli hyvä ulkoilla rauhallisen emonsa kera tuossa takapihalla hetken verran. En kehota ketään kokeilemaan, mutta mikäli tuntee koiransa hyvin ja läpikotaisin, en näe mitään syytä tehdä asiasta elämää suurempaa numeroa.


Nybygårds Cool Conrad

Nybygårds C-pentue, Cool Conrad vahdissa, muut huilivat

Loistavaa uuden vuoden 2015 alkua!

15 kommenttia:

  1. Hieno kuulla, että kaikki pennut terveitä. Supersuloisia :) Meillä Demi ei pelkää ollenkaan raketteja ja on aina osanaikaa mukana ulkona paukuttelussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aina suuri ilonaihe, terveys. Minulla on ollut elämäni aikana yksi koira joka oli paukkuarka...elämä sen kanssa ei aina ollut kivaa, ei koiralle, eikä itselleenkään, kun näki sen pahan olon=(

      Poista
  2. Voi tuota Charlottaa... Ihan on minun sydämeni vienyt :)

    Tämä paukkuasia on jännä juttu. Tai lähinnä se, että siitä on tullut ilmiö. Tärkeä aihe mutta niin paljon nykyään esillä, että pelkään turhaa lietsontaa tapahtuvan. Koirat kun tarkkailevat meitä alati ja huomaavat senkin, jos me tarkkailemme niiden käytöstä uuden vuoden aattona. Mitä ihmettä ne ihmiset jatkuvasti vilkuilevat?

    Mulla on kotona kaksi erilaista koiraa. Kåre ei pidä paukkeesta. Se kieltäytyy menemästä ulos aattoiltana. Meillä onkin pissittämisissä poikkeusrutiini uutena vuotena. Kåre läähättää ja kipuaa jopa saunaan kanssani. Mutta vähitellen se myös rauhoittuu nukkumaan jalkojeni juureen eikä heräile paukkeeseen. Pääasia, että saa olla lähellä. Kåre on minun herkkis niin hyvässä kuin pahassa.
    Viggo taas viis veisaa ilotulitteista. Se ei myöskään reagoi Kåren rauhattomuuteen. Kyttää vain nenä pitkällään kaikkia herkkuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Charlotta pennussa näen jotain Götamaista...vaikka väritys on ihan erilainen, mutta jotain siinä on sellaista joka minua muistuttaa rakkaasta Götasta.

      Jännä juttu, olen myös itse huomannut sellaisen, että se ruudin katku ja haju on koirille varsin vastenmielinen...

      Poista
  3. Ihastella täytyy miten kivan näköisiä koiruuksia on kasvanut. Ihania kuvia:) Mukava kuulla, että lääkäristä tuli hyviä uutisia ja kaikki terveitä! Pennut saivat hyvää uuden vuoden mallia Vickanilta;) Täällä tuumittiin, että kuinkas menee ensimmäinen uusi vuosi, mutta hyvin meni. Naapurustossa paukkui ja kovaa... ja ihan siitä 18-00.30. Vilho poika nukkui ja kävipä pissallakin kymmenen jälkeen ennen, kun ihan pahin alkoi. Pihalla ei mitenkään pelännyt, mutta ei halunnut ulos enempiä jäädäkkään. Ihanaa alkanutta vuotta teille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna, kiva kuulla että teidänkin vuodenvaihde meni sujuvasti, rennosti vaan, vaikkei aina kaikelle mahdakaan mitään. Iloista uutta vuotta ja viikonloppua ja rapsutukset Vilholle. Sain terveisiä valokuvan kera Vilhon veljeltä Nemolta, aikas hauska väritys...paljon samaa kuin siskopuolessaan Wirnussa, sellaista harmaan sävyä...sian luvan julkaista kuvia, eli lähitulevaisuudessa luvassa Nemoa...

      Poista
  4. Vilho kiittää rapsutuksista! Voi mukavaa, Nemon kuvia odotellessa;)...

    VastaaPoista
  5. Syötävän suloinen Charlotta ruokakupissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna-Leena, on se suloinen...kutsumanimeksi tulee kuulemma Lotta=)

      Poista
  6. Ihanat kuvat ja hienoa, että pennuilla kaikki hyvin ja uusi vuosi sujui hienosti :) Meillä kanssa isoäiti-Jonnan kanssa sujui hienosti eikä se kauheasti ollut paukkeesta moksiskaan, jos ihan lähelle osui niin saattoi enempi säpsähtää ja ihmetellä. Rauhallisena, kun pysyi, sekin rauhottui nopeasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina, hienoa on terveet pennut ja toivottavasti terveinä pysyvät jatkossakin, ainakin suvussa terveitä koiria kummallakin puolella...juuri kävi Vickanin isänemä kylässä tsekkaamassa pennut. Vickan otti Götan vastaan silkalla ilolla ja häntä heiluen.

      Poista
  7. Vain riittävän pieni pihakoira mahtuu ruokakuppiin...
    Meillä huomattiin taas esimerkin voima. Rufuksella oli uudenvuodenaattona vieraana 1,5-vuotias samojedinarttu, joka ei ensin uskaltanut tulla edes autosta ulos paukkeen takia. Rufus ei ole koskaan piitannut raketeista lainkaan, joten saatiin Rufuksen avulla koirakaveri houkuteltua autosta ulos ja sitten tehtiin jopa pieni lenkki yhdessä Rufuksen näyttäessä tietä. Sisällä yhteiset leikit sujuivatkin sitten jo varsin rennosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on=) ja tietysti näyttää nyt siltä että meillä on aina kuppi tyhjänä, ruoasta ainakin=)

      Ihana Rufus, reipas poika ja kaveriaankin vielä auttoi. Voiko parempaa olla olemassa kuin kunnon pieni pihakoira? Uudenvuoden terveiset meiltä!

      Poista
  8. Ihania kupin valtaajia! Tässähän alkaa olla pian vaarana sairastua pentukuumeeseen, kun näitä täältä aina ihastelee.. 😉
    Suhteellisen rauhallisesti täälläkin otettiin uusi vuosi vastaan. Lähinnä Nyyti koki velvollisuudekseen toimittaa kovimpia jysäyksiä haukkumalla eräänlaista kyläpoliisin virkaa."Mikä se oli, mä meen kattoon!" Mutta joo, omalla pihalla mekin käytiin tarkistamassa Nyytin tilukset, ettei pauke kuulunut sentään sieltä, sitten pystyi ottamaan sisälläkin tän valvovan viranomaisen tehtävän lungimmin. Haukkuuhan tuo muutenkin ulkoa kuuluvia kolauksia, ne kun usein tarkoittavat, että joku tulee meille. Melko normi päivä siis.
    Hyvää kuluvaa vuotta!
    P.S. Lenkit kulkee taas, valeraskaus tai pakkanen, selvinnee alkuviikolle luvatuilla pakkasilla. 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joskus on kamera hollilla oikeaan aikaan;)

      Kiva kuulla, ettei sen kummempia kommelluksia. Varsinainen kyläpoliisi tuo Nyyti, heh!

      Juu, kelit vähän vaihtelee, aina jotain uutta kun ulko-oven aukaisee...äsken kävi pentuset ulkona ja kappas, jotain rännän näköistä ja oloista siellä sateli hiljalleen ja tuuli oli aikamoinen...melkein kävi sääliksi pikkuväkeä, olivat sennäköisiä että sisälle mennään ja sassiin. Vaan siisteyskasvatusjakso käynnissä ja ulos pyritään toimittamaan asiat. Hyvää jatkoa teillekin!

      Poista