lauantai 20. lokakuuta 2012

Jalostusneuvojien neuvottelupäivä

Hanasaaressa tänään; Suomen Kennelliiton järjestämä jalostusneuvojien neuvottelupäivä. Oikein antoisa tilaisuus päivittää jälleen tietämystään ja kerrata asioita. Pidän hyvin tärkeänä oman osaamisen kannalta aina välillä kerrata ja saada uuttakin tietoa. Osa asioista tuntui oikein mielenkiintoisilta ja oli myös mukava tunne, kun on sisäistänyt tietyt asiat kunnolla ja ne tuntuivat niin omilta ja tutuilta.

Alussa Kirsi Sainio luennoi Jalostusstrategiasta käytännössä, mitä on tehty ja missä mennään ja miten asioita toteutetaan ja minkälaisella aikavälillä. Mm. koirarekisteriohjeeseen on tulossa muutoksia; lähisukulaisyhdistelmät saavat jalosturajoitukset, eli ne rekisteröidään ainoastaan EJ rekisteriin (ei jalostus). Esimerkkeinä täyssisarusyhdistelmät ja isä/emä jälkeläinen. Myös virallisten terveystutkimusten asteikon huonoimmat tulokset tulevat sulkemaan em. tuloksen saaneet yksilöt jalostuksesta ja ne siirretään EJ rekisteriin.

Sinikka Mäkelä puhui juridiikasta...hyviä esimerkkejä kaikenlaisista koiramaailman tapauksista ja sopimuksista ja kaikesta maan ja taivaan välillä, kun vaan muistaisi ja osaisi kaiken...vaikea asia.

Ja mielenkiintoisimpana pidin näitä kahta viimeistä; Terveen jalostupohjan vahvistaminen roturisteytyksin- Suomen Khrohmforländer ry - Viivi Snellman. Kertoi rodun risteytysprojektista ja rodusta, pieni populaatio koiria maailmanlaatuisesti ja miten saataisiin niiden perimään lisää monimuotoisuutta. Risteytysvaihtoehtoina väläytettiin yhtenä mahdollisuutena mm. tätä omaa rotuanikin...

Ja viimeinen luennoitsija Jaakko Lehessaari kertoi mediakohusta Cavalier kingcharlesinspanieleiden parissa, sekin oli varsin opettavainen ja hyödyllinen luento.

Että näin vietin lauantaipäiväni!
Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Paneudut ihailtavalla perusteellisuudella pihakoirien kasvatukseen, tavoitteena fyysisesti ja psyykkisesti terveenä säilyvä kanta. Kiitos, Jaana!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanna! Kovasti yritän pysyä näillä kärryillä...=)

    VastaaPoista